Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Unlocking ST780 WL ή ξεκλείδωμα του ST780

 

Πολλοι πάροχοι κλειδώνουν το ST780 για να μην μπορούμε να το πειράζουμε (και λογικό είναι αφού ανοίκει στην εταιρία )

Παρακάτω είναι ένας ευκολος τρόπος να το ξεκλειδώσετε χωρίς βέβαια να το χαλάσετε που σημαίνει 100-150€:

Backup τις ρυθμίσεις (user.ini) αλλάγή του User από PowerUser σε Administrator στο αρχείο user.ini και συγκεκριμένα στο σημείο [mlpuser.ini] (σε καμία περίπτωση μην πειράξετε τους άλλους χρήστες) και τέλος save το αρχείο και restore στο ρουτερ.
Όλα αυτά γίνονται ακολουθόντας την διευθυνση http://192.168.1.254/cgi/b/bandr//

Ίσως το παραπάνω tip να μην παίζει σε παλιές εκδόσεις firmware

Υ.Γ. Μην δοκιμάσετε καν να του αλλάξετε το mode σε κάτι διαφορετικό από ADSL2+

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ, όντως δουλεύει!

Δυστυχώς όμως,αν είσαι συνδρομητής σε εταιρεία, δεν κάνει καμία διαφορά αν είσαι admin απ' ό,τι φαίνεται, γιατί για λίγο που το χρησιμοποίησα, το ρούτερ έτρωγε συνεχή reset...

Είναι πολύ καλό αν θες να κρατήσεις το ρούτερ σου αφού φύγεις από την εταιρεία, πάντως ;)

Vassilis είπε...

Τελικά το μόνο που χρειάζεται στο αρχείο user.ini είναι η διαγραφή της καταχώρησης PoweUser στο συγκεκριμένο σημείο που ανέφερα και αντικατάσταση αυτού με την καταχώρηση Administrator. Τίποτα παραπάνω

Vassilis είπε...

Τελικά έμαθα οτι λειτούργησε στο φίλο μας κανονικά!

Ανώνυμος είπε...

Ναι! δούλεψε, σε ευχαριστώ!

Το DMT δουλεύει μια χαρά τώρα. Δυστυ΄χως φαίνεται ότι με αυτό το firmware έχει απενεργοποιηθεί το slider που ρυθμίζει το snr, κρίμα...

Λες να γίνεται μέσω telnet εντολών; Ή είναι ανέφικτο;

Σε ευχαριστώ και πάλι, καλή δουλειά! :)

Vassilis είπε...

Με telnet και με τον χρήστη User δεν γίνεται. Είναι απενεργοποιημένες κάποιες εντολές debug :(. Ισως με κάποιο άλλο χρήστη να γίνεται. Θα δοκιμάσω μόλις μπορέσω!

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου δουλευει (ειμαι εγω που σου εστειλα Π.Μ στο γνωστο site/forum) χωρις κανενα προβλημα απλα το γεγονος ειναι οτι καταγραφει σε LOG καθε προσβαση αρα ειναι λιγο επικινδυνο.

παντως σε ευχαριστω.

willbender είπε...

geia sas paidia prospathw na anoiksw thn dieuthinsi pou grafeis kai den thn anoigei ksereis pws mporw na thn anoiksw? euxaristw polu

Ανώνυμος είπε...

file mou ekana oti grafis pira role admin ktl merikes meres doulewan ola kala, twra ksafnika den mpainei allo stin porta 13 gia telnet. ekana reset pisw apo to router na parei tis rithmisis mesw tr69 apo netone, allaksa to role tou user se Administrator alla kai pali den mpainei me dmt (telnet)

kseris ti paizi?

Vassilis είπε...

H πόρτα είναι η 23 και όχι η 13. Υπάρχει η πιθανότητα αφού έκανες reset να πήρε καινούργιο user.ini από τον provider σου που να σου έχει απενεργοποιήσει το telnet!
Πρέπει να το ψάξεις λίγο. Υπάρχει περίπτωση να κάνεις post το user.ini σου (αφού διαγράψεις τον σειριακό και τα passwords)?
Επίσης μπορείς να κοιτάξεις και ένα post -> http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=206643